5 Aralık 2016 Pazartesi

Ogame Oyununda Temel Binalar Nelerdir?

Türkiye'nin en kaliteli hızlı ogame sitesi olarak yayın yapan "ogame.cc" sitesinde oynayan ve oynamaya başlayacak üyeler için bu makalemizde OGame oyunundaki temel binalardan bahsedeceğiz. Bu bilgi size oyuna nereden ve başarılı bir imparatorluğa ulaşmak için hangi binalardan başlayacağınız ile ilgili ipuçları verecek.

Solar Enerji Santrali:

Eksiksiz, doğru ve tam kapasiteli ham madde üretmek için Solar enerji santralinin sağladığı enerji, maden binalarının sağladığı enerjiden daha fazla olmak zorunda. Eğer enerjiniz negatifte olursa maden üretiminde enerjiye bağlı bir üretim düşüşü görülür.

Metal Madeni:

Metal, evrende hemen her gezegende olan 3 madenden bir tanesi. Metal neredeyse her şeyin üretiminde kullanılır. Bu yüzden metal madenin diğer madenlerden daha yüksek kademelerde olması tavsiye edilir.

Kristal Madeni:

Kristal, gemiler, araştırmalar ve binalar için hayati önem taşıyan bir madendir. Üretim kapasitesi metale göre daha düşüktür. Oyuna devam ettikçe kristal ihtiyacının ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. Kristal ihtiyacı da maliyeti de oyunla beraber artacak.

Deuterium Sentezleyicisi:

Deuterium, evrendeki en büyük enerji kaynağı. Temel kullanım amacı gemi yakıtları olmakla beraber bazı araştırmalarda da deuterium ihtiyacı duyulmaktadır.

İmparatorluğunuzu genişletmek ve rakiplerinizle başa çıkabilmek için diğer binaları da uygun bir şekilde geliştirmeniz lazım. Gerekli araştırmaları ve binaları yaptığınızda filo yapmaya başlayabilirsiniz. Aynı zamanda savunma üniteleriyle de gezegeni saldırılardan korumuş olursunuz. Kısaca bu binaları tanıtalım:

Tersane:

Bütün gemiler burada üretilir. Bazı gemilerin üretilmeleri için daha gelişmiş tersanelere ve araştırmalara gerek duyulur. Teknolojiler menüsünden hangi geminin üretilmek için nelere ihtiyacı olduğunu bulabilirsiniz.

Bilimsel Araştırma Labaratuarı:

Bilimsel araştırmalar, yeni binaların, gemilerin ve savunma ünitelerinin üretilebilmesi için gereklidir. Aynı zamanda bilimsel araştırmalar size evrendeki mücadelenizde bir takım artılar getirecektir. Gemilerin hızını artırmak, savunmanızı güçlendirmek, ya da casusluk ve filo hareketlerinizi geliştirmek gibi.

Robot Fabrikası:

Robot fabrikaları gezegenin alt yapısı ve organizasyonu için gereken vasıfsız iş gücünü üretiyorlar. Kademesi arttıkça diğer binaların yapım süreci de daha hızlı işliyor. Her kademe bina inşa süresini belirli ölçüde azaltıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder