31 Ekim 2016 Pazartesi

OGame Saldırı Tipleri

OGame oyununda diğer oyunculara saldırarak imparatorluğunuzu güçlendirebilirsiniz. Ama aynı zamanda dikkatli de olmalısınız. Bir kaç çeşit saldırı tipi vardır:

  • Yağma
  •  İttifak Savaşı
  • Filocu (Savaşçı)
  • Roket Saldırısı

Yağma:


Bu saldırı tipi etrafınızdaki oyuncuları tarayarak filosu zayıf ve gezegeninde saldırmaya değer madeni olanlara saldırmaktır. Bu şekilde kayıp vermeden ya da çok az bir kayıpla kârlı bir saldırı gerçekleştirmiş olursunuz. Ele geçirdiğiniz madenler gemileriniz döndüğünde imparatorluğunuza eklenir.

İttifak Saldırısı:


Saldırıların doruk noktası... Evrende tek başınıza vurmanızın imkansız olduğu rakipleriniz olabilir. İttifak saldırısı ile ittifakınız ile beraber saldırı düzenleyebilirsiniz. Böylece kazanılması sizin için imkansız olan bir savaşı kazanmış olursunuz. Savaştan sonra kazanılan madenleri ittifakça anlaştığınız şekilde paylaşabilirsiniz.

Filo Savaşı:


Bu saldırı tipi iki filonun savaşmasıdır. Yenebileceğiniz rakip filoya saldırdıktan sonra ortaya bir harabe (filo miktarına endeksli) ortaya çıkar. Bunu geri dönüşümcüler vasıtasıyla "sökmek" görevi ile toplayabilirsiniz. Savaş bittikten sonra savaş raporundan savaşın ayrıntılarını görebilirsiniz.

Roket Saldırıları:


Bir düşmanınız var ve çok güçlü bir savunması var, gemi kaybetmek istemiyorsunuz, o halde yapmanız gereken roket saldırısı. Gezegeninizde ki roket silosunu geliştirdikçe gönderebileceğiniz roket sayısı ve menziliniz de artar. Ayrıca gezegenler arası roketlerin yok ettiği savunmalar kendilerini yenileyemez.

Bu makalemizde ogame oyunu için saldırı tiplerinden bahsettik. Umarız yararlı olmuştur. Bir sonraki makelemizde görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder